perjantai 20. tammikuuta 2012

Nelson - hippien valtakunta

Matkalla Havelockista Nelsoniin
Hei kaikille ja pahoittelut kirjoittelumme ehtymisestä. Olemme olleet vailla internet yhteyttä, joten kirjoittaminen ei ole ollut mahdollista.

Tarinamme jatkuu Nelsonin kaupungista, jota kutsutaan myös hippien kaupungiksi. Kaupunki sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja katukuvaa leimaa rennot baarit, ravintolat ja halpishostellit, joita kansoittaa hippikulttuuri. Tänne, kuten useimpiin Uuden-Seelannin kaupunkeihin, tulevat nuoret ympäri maailmaa hakemaan toisenlaista elämää. Nuoret tekevät töitä saadakseen rahaa, jolla maksaa elämisen ja siinä sivussa he nauttivat Uuden-Seelannin elämyksistä (käytännössä siis juovat loput rahansa lähibaareissa). Jutustelimme erään saksalaisen tytön kanssa, jolla oli takanaan jo 3 kuukautta reppureissaamista. Nyt oli kuitenkin rahat loppu ja oli jostain löydettävä töitä. Yöpymisen hän maksoi tekemällä hostelille siivoustöitä.

Christ Church Cathedral (Nelson)
Paparazzi (Jukka)
Yövyimme lokoisassa Palace Backpackers -hostellissa kaupungin laidalla. Rakennus oli sympaattinen puutalo puutarhoineen ja lukuisine rippumattoineen. Huoneen katossa asui hämähäkkiyhdyskunta. Eipä siis hyttyset häirinneet. Iltaisin porukka istui pihalla pössyttelemässä pilveä ja juomassa paikallista kaljaa (meille ei pilvi maistunut). Alla kuvia hostellin miljööstä.



Jätimme pyörät taaksemme ja tästä eteenpäin liikumme vuokra-autolla. Tässä muistona teille kuva pyöristämme.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti