lauantai 21. tammikuuta 2012

Lewisin solan kautta Kaikouraan

Päivälliseksi kunnon mättö: kookospähkinäkanajuttu

Seuraava määränpäämme, Kaikouran rantakaupunki, oli päivän matkan päässä Lewisin solan itä puolella. Kaikoura oli aikoinaan tunnettu valaanpyyntikaupunki, joka sittemmin on muuntautunut turistikaupungiksi. Alueella on lukuisia merilintujen ja hylkeiden pesimäpaikkoja sekä tietenkin valaita.

Viimeisen parin päivän aikana olemme vaeltaneet upeissa maisemissa, bonganneet pannukakkukivimuodostelmia, kylpeneet kuumissa lähteissä (Maruia Springs) sekä nauttineet mielettömän hyvää "kotiruokaa" a la Jukka  :-)  Tekipä todella hyvää saada kerrankin kunnon ruokaa, kun viimeiset kolme päivää olemme syöneet pussiruokia keskellä metsää. Salaattia ja maitoa oli myös tullut ikävä. Myönnettäköön myös, että fantasioimme lähipizzeriamme Volkanin maailman parhaimmista pizzoista yön pimeinä hetkin:) Valaat jäivät valitettavasti näkemättä, sillä ainoat mahdolliset valasretket olivat järkyttävän kalliita (n. 100e per naama parin tunnin laivartkestä..) Sääli että turisteja pumpataan.

Tällä kertaa annamme kuvien puhua puolestamme. Nauttikaa maisemista.

Punkaikin pannukakkukivet

Lewisin sola
Lewisin sola - vaellusreitin näköalapaikka
Kaikoura - vaellusreitti

Kaikoura - merilintujen pesimäpaikalla. Jyrkänteeltä oli 200m pudotus alas rannalle.








Kaikoura - hyljeyhdyskunta
Huh?
Nälkäinen kuutti


Hylje spagettimeressä!


6 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä aivan mielettömiltä nuo teidän maisemat. Mahtavia kuvia Jukka! Ja ihana että pääsitte taas yhteyksien pariin. Teidän kirjoituksia ja seikkailuja on niin hauska seurata ja elää mukana ;) Lisää lisää!!!

    Emmy

    VastaaPoista
  2. Ihania hylkeitä ja uskomattomia maisemia!

    VastaaPoista
  3. Voi että mitkä maisemat! Näyttää toi Jukka olevan täys ammattilainen kuvienotossa, varmaan elämyksiä matkanvarrella on jo ollut paljon ja vielä paljon tulossakin kun matkan alkuvaiheessa ollaan. Meillä täällä hyvin lumiset olosuhteet hiihtämään on päästy pakkasta tänään sunnuntaina 22.01.2012 -4º ja amppiksen ladut kuin raiteet.Jatkakaa samaan malliin toivoo: Iskä & Tuula

    VastaaPoista
  4. Jukalla on kyllä taitoa ottaa valokuvia, olen samaa mieltä! Jatketaan samaan malliin:) Nauttikaa te lumesta ja hiihtämisestä! - Jonna

    VastaaPoista