maanantai 23. tammikuuta 2012

Lake Tekapo - asuurinsininen järvi

Tekapo -järvi
Vietimme kaksi yötä ehkä oudoimman värisen järven rannalla, jota koskaan olemme nähneet. Tekapo järvi on tunnettu sen turkoosista vedestä, joka saanut värinsä jäätikön sulaveden mukana tulleesta kalkkikivijauheesta. Värin voi nähdä vain aurinkoisena päivänä, jolloin auringonsäteet heijastuvat veden pinnalla kelluvasta kalkista.

Jonnalla oli eilen syntymäpäivät. Ostimme paikallisesta leipomosta porkkanakakkua ja suklaabrownien sekä inkiväärikaljaa. Yllätyksekseen Jonna sai syntymäpäivälahjaksi kauniin hopeisen kaulakorun ja yhteensopivat korvakorut, joissa on käytetty simpukan kuorta. Korut ostettin edellisenä päivänä Kaikourasta. Kaiken kruunasi vielä iltaleffa :)








Tänään kävimme tekemässä vaellusretken Tekapon niemen ympäri. Reitti oli merkitty punaisilla tolpilla ja kulki keskellä lampaiden laidunmaita. Välillä piti oikein siristää, että löytäisimme seuraavan merkkitolpan, sillä maassa ei aina näkynyt selvää kinttupolkua. Aurinko paistoi puolipilviseltä taivaalta mukavan lämpimästi ja tuuli viilensi kivasti ihoa (tuulitakit tulivat tarpeeseen).Tunne oli aika petollinen, sillä suojaamaton iho palaa täällä todella nopeasti. Kärpäset surisivat korvissa, kiuru lirkutteli taivaalla ja villipupujen pyllyt vilahtelivat heinikossa. Papanoita oli kaikkialla. Siis aivan kaikkialla! 

Fiilis oli aika täydellinen ja ajantajusta ei ollut tietoakaan. Tällaiselta loman pitäisi tuntua! Ei kiirettä. Vain tuulentuiverrus korvassa ja pieni polte pohjelihaksissa :)

Huomenna siirrymme Uuden-Seelannin korkeimman vuoren, Mt Cookin, kupeeseen. Kuulemisiin!


Tekapo -järvi
Uuden-Seelannin lampaita

Bäää-ä-ä-ä!

9 kommenttia:

  1. Onpahan sinistä kuin Suomen lipussa. Myöhästynyt onnittelu. Muuten, ulkona sataa lunta.
    Edelliset kommenttini ovat häipyneet jonnekin avaruuteen. Moi ma

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että on täydellisen loman hetkiä!

    VastaaPoista
  3. Mahtavan upeita maisemia ja ikimuistettavia elämyksiä teillä siellä. Nauttikaa siis! Olipa kauniit korut!Tulihan synttärionnitteluviesti sunnuntaina perille? T. Äiskä& Co.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli perille, en vain viitsi vastata kännykällä takaisin. Mutta onneksi on tämä netti:)- Jonna

      Poista
  4. Uuu, kuinka houkuttelevan näköinen järvi, pääseekö sinne uimaan? Onnittelut Jonnalle! Maikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa uida, jos uskaltaa! Turkoosi väri antaa väärän kuvan veden lämpötilasta :) Tekapossa ei käyty uimassa, mutta myöhemmin kokeiltiin jätikön sulavettä (tulevassa viestissä).

      Poista
  5. Myöhästyneet onnittelut meiltäkin! Hienolta näyttää maisemat! Jukan pitäisi kungfuilla vuoren laella kuvissa!

    VastaaPoista