keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Aoraki - "pilvenlävistäjä"

Pukaki järvi ja taustalla Mt. Cook "Aoraki"

Eilen teimme neljän tunnin vaelluksen Hooker - jäätikölle, joka sijaitsee Uuden-Seelannin korkeimman vuoren, Mt. Cookin, kupeessa. Maorit kutsuvat tätä huikeat 3754 metriä korkeaa vuorta Aorakiksi, eli "pilvenlävistäjäksi". Vuoren huippu on vuodenajasta riippumatta aina lumen ja jään peitossa. Jäätikköjen sulavedestä muodostuu jokia ja mahtavia koskia, jotka laskevat Uuden-Seelannin suurimpaan järveen, Pukakiin. Sekä Pukaki että Tekapo saavat tunnusomaisen sinisyytensä jäätikkövesien mukana tuomasta kalkkikivipölystä. Yllätykseksemme, Pukakin rannat olivat kuitenkin lähes asuttamattomat ja luonto järven ympärillä lähes koskematonta.

Vaellusreitti Hooker -jäätikölle vaati kohtuullisen kovan ponnistuksen jopa hyväkuntoiselta vaeltajalta. Reitti oli kivikkoista ja korkeuserot välillä jopa niin suuria, että tarvitsi ottaa tukea kaiteesta. Taivas oli täysin pilvetön ja aurinko porotti armottomasti. Aurinkorasva, hattu ja pari pulloa vettä ovat ehdottoman tarpeellisia!

Mt. Cook / Aoraki


Jonna tuulettelee kainaloita
Gasellin loikalla joen yli

 Määränpäässä odotti kuitenkin upea jäätikkö ja mahdollisuus käydä vilvoittelemassa jäätikön sulavedessä. Paikalla oli paljon ihmisiä, mutta vain harva rohkeni käydä kastautumassa hyytävän kylmässä vedessä. Yksi rohkeista oli Jukka, tuo kylmien vesien karttaja.


Koeajo varpailla: "ei helvetti tässähän joutuu hypotermiaan"
PLUMPSIS!
Vesi oli lämmintä, kuten ilmeestä voi päätellä.


"Dressman, ota kolme, maksa kaksi! Tällä wiikolla!"

 

3 kommenttia:

  1. Moi taas. Makeet on kuvat ja maisemat kuin myös se yksi tartzan dressmanin mainokseen vois myydä. Hieno loikka Jonna kasellilla joen yli upeita hetkiä teillä. Ps.Saithan synttäri onnittelun textiviestinä pieni lahja käyttötilillesi.Terveisin: Iskä & Tuula

    VastaaPoista
  2. Joo sain synttärionnittelut. Kiitos paljon :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania kokemuksia ja maisemia teillä siellä.. nauttikaa upeista hetkistä uskomattoman kauniissa luonnossa. Nyt tulee parin viikon breikki tähän blogiin, mutta palataan...ja tekstiviestit kulkee. Turvallista ja onnellista matkaa teille edelleen. Mummolta terkkuja!! tv. Äiskä&Co

    VastaaPoista