torstai 5. tammikuuta 2012

Good morning Auckland!


Singapore Airport


Kone laskeutui Aucklandiin keskiyöllä. Jalat olivat tunnottomat ja peppu kipeä 31:n tunnin istumisesta koneesta. Ensimmäisen yömme vietimme halpishotellissa seuranamme kulkukissa ja hämähäkkejä. Herättyämme suuntasimme Aucklandin Downtowniin. Jaloissa ja päässä tuntui vielä jetlagi, mutta mieli oli korkealla. Good morning Auckland!

Auckland Domain - puisto
Katukuvassa näkyy Aucklandin etnisyys: maoreja, uusi-seelantilaisia (englantilaisten näköisiä), aasialaisia ja intialaisia. Kaikki näyttävät elävän keskenään sulassa sovussa. Arkkitehtuuri muistuttaa englantilaista tyyliä.


Kävimme Aucklandin Museossa ihailemassa Maori-kulttuuria, tulivuoriin keskittyvää osiota ja luonnontieteen puolta. Matkalla museoon kävelimme Auckland Domain- puiston halki, jossa kävelimme "Lovers walk" reitin. Museon jälkeen suuntasimme Karanghape Roadille syömään vietnamilaista ruokaa. Paikan omistaja oli erittäin ystävällinen ja antoi meille paljon hyviä neuvoja. Yksi niistä oli ottaa lautta toiselle puolelle satamaa. Olimme aikeissa tehdä näin, mutta nukkumatti yllätti meidät.

Auckland Museum
 Nyt suuntaamme kohti rikille haisevaa Rotoruaa. Nähdään taas!

4 kommenttia:

  1. Täällä pakkasta kohta 5. Rotoruassa ja Waikikissa kannatta hetki viivähtää. Maakuopassa kypsytettyä lihamöykkyä on pakko syödä.
    Hyviä polkimia, ma

    VastaaPoista
  2. Kiitos neuvoista! Maakuopparuoka oli hyvää. Havaijin saarille on aika pitkä matka, joten Waikiki jäi nyt tällä kertaa näkemättä:)

    VastaaPoista