maanantai 27. helmikuuta 2012

Parambikulam – luonnonpuisto keskellä vuoristoa


Opaskirjamme mukaan Parambikulamin luonnonpuisto on Keralan parhaiten ylläpidetty luonnonpuisto. Emme valitettavasti saaneet samaa vaikutelmaa. Perille pääseminen vaati aika paljon ponnistelua, kiitos paikallisten kielitaidon ja bussikuskimme kiukuttelun. Onneksemme tapasimme nuoren englantilaisen pariskunnan, Nickin ja Leen, joiden kanssa saatoimme jakaa tuntemuksemme. He olivat menossa samaan luonnonpuistoon.

Parambikulam -pato
 Perille päästyämme oli yöpymispaikan järjestäminen yllättävän vaikeaa. Paikallisessa turistitoimistossa oltiin hieman vastahakoisia tarjoamaan palveluja. Tuntui siltä, kuin emme olisi olleet tervetulleita. Täällä, kuten muualla Intiassa, oppaat eivät kertoneet yhtään mitään ellemme kysyneet. Jopa ruokailuajat piti selvittää. Ruoka oli myös pieni pettymys – pääruokana oli aina nuudeleita ja leipää.  Lautasella ei ollut nimeksikään edes kasviksia.

Teimme lyhyen vaellusretken sademetsään ja soutelimme bambulautalla järvessä. Oppaamme oli sympaattisen näköinen vanha mies, joka yllätys yllätys puhui todella huonoa englantia. Suurimman osan ajasta vietimme Nickin ja Leen kanssa jutustellen. Voimme vain kuvitella, miten ankeata meillä olisi ollut ilman heitä (he totesivat saman meistä). Tässä kuvia öttiäisistä ja muista näkemistämme kohteista.


Onko tämä se kuuluisa Yeti?

Tämä vauvakäärme oli alle 30cm pitkä ja kynän ohut.
 

MURRRR EI SAA OTTAA KUVAA!


Mammakrokotiili

Apinaperhe

Nautinnollista kirppujen nyppimistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti