maanantai 27. helmikuuta 2012

Munnar – teeplantaasikaupunki



Istumme tällä hetkellä Green View Inn –nimisen hostellin ylimmäisessä huoneessa (#402), jota oli kehuttu jopa opaskirjassamme. Ensimmäinen hotelli, jonka henkilökunta puhui ERINOMAISTA englantia! Jiihaa! Myös palvelu pelasi, eikä meidän tarvinnut kysyä juuri mitään itse. Meidät otti vastaan sympaattinen nuori mies, joka istutti meidät alas ja tarjosi teetä. Hän otti kartan esille ja alkoi selittää juurta jaksaen kaikesta tarpeellisesta. Sitten hän tarjosi vaellusretkeä seuraavalle päivälle, jonka otimme vastaan, koska olimme niin iloisia kun kerrankin kaikki sujui helposti. 

Vaellusretki alkoi aamulla 6:30 ja päättyi 12:15. Vaelsimme teeplantaasien halki 2000m:n korkeuteen (Munnar on 1500m korkeudessa) ja söimme huipulla kevyen aamupalan. Opas puhui englantia (siis täh?) ja hän tottuneesti selosti alueesta kaiken tarpeellisen. 

Yhtä pientä kusetustilannetta lukuunottamatta (meille myytiin Toblerone –suklaata, joka olikin avattu, leikattu, sulatettu ja uudelleen kovetettu, jotta yhteen rasiaan menisi vähemmän suklaata) kokemuksemme täällä Munnarissa on ollut positiivinen. Päätimme jäädä tänne vielä kolmanneksi yöksi. Huomenna jatkamme matkaamme kohti Kumilya, joka sijaitsee Periyarin luonnonpuiston läheisyydessä. Jos vain onni on myötä, saavumme perille oikeaan paikkaan iltasella.

Teeplantaaseja oli kaikkialla!

 
Huipulla tuulee (2000m)

Aamupala huipulla. Oppaamme oikealla.

Katso vain muurin taakse, niin tätä näkee kaikkialla! Pois silmistä, pois mielestä on intialaisten motto (?)

Aamu-usvaa

Teeplantaasien työntekijöitä. Yleensä ainoastaan naiset poimivat teelehtiä.

Tirppana hotellimme ikkunasta katsottuna

Olipahan iso paskakärpänen! Valehtelematta tämä kaveri oli isompi kuin Jukan peukalo. Tämä epeli tarvitsee vähintään elefantin paskat päästäkseen kunnon kylpyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti